Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

JKP Gradska cistoca

fallback-no-image-13029
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga

599 Pregleda

0 Komentara

Odštampaj ovu stranu

Dodaj u omiljene

JKP Gradska cistoca

Javno komunalno preduzece ’’Gradska cistoca’’ osnovano od strane Skupštine grada Beograda, obavlja poslove sakupljanja, odvozenja i deponovanja komunalnog otpada, cišcenja i pranja javnih površina za teritoriju grada kao svoju osnovnu delatnost. Takodje obavlja poslove vezane za reciklazu, odrzavanje deponije i uopšte tretman sakupljenog otpada sa površine teritorije grada i to od 550.000 domacinstava i 12.000 privrednih subjetaka, ustanova i pravnih lica.

’’Gradska cistoca’’ ima tradiciju od 124 godine rada na poslovima iz svoje delatnosti. Poslove obavlja 365 dana u godini, 24 sata dnevno.

Zapošljava 1834 radnika, organizovana je u 4 sektora: ’’Operativa’’ koja obavlja osnovnu delatnost na 10 opštinskih celina – pogona, i posebno organizaciona jedinica pogon za sakupljanje i promet sekundarnih sirovina (Otpad) i pogon sakupljanja sekundarnih sirovina i eksploatacije (Deponija Vinca), ’’Odrzavanje’’ koje se bavi odrzavanjem i remontom voznog parka, „Pravnih, kadrovskih i opštih poslova“ i ’’Ekonomskih poslova’’.
Posebno su izdvojene sluzbe na nivou preduzeca , a to su: Sluzba kontrole i obuhvata površina poslovnog i stambenog prostora, Sluzba plana, analize i razvoja, Sluzba za informisanje i marketing i Sluzba bezbednost i zdravlje na radu. Najveci broj radnika, 1271, radi u osnovnoj delatnosti. Dnevno se sakupi i deponuje u proseku 1350 tona kucnog smeca, što je godišnje oko 495.000 tona smeca. Ove kolicine se odvoze na deponiju Vinca, jedinu deponiju za teritoriju grada Beograda.

Delatnost preduzeca obavlja se specijalnim komunalnim vozilima-autosmecarima kojih ukupno ima 146 u šta su ukljucena roto-prese, vozila za bocni utovar i dvonamenska vozila za praznjenje i pranje kontejnera. Prosecna starost ovih vozila je 9,8 godina. Za obavljanje cišcenja i pranja koriste se autocisterne (85), autocistilice i specijalne mašine za pranje i poliranje pešackih zona (36), cisterne za pranje pod visokim pritiskom (4). Posebnim cisternama se vrši cišcenje i praznjenje septickih jama. ’’Gradska cistoca’’ raspolaze i specijalnim vozilima za uklanjanje i sakupljanje kabastog smeca , šuta – transportna vozila, autopodizaci, rol kiperi, grajferi, kao i industrijskom i gradjevinskom mehanizacijom za potrebe Deponije (141).

Danas, 2008. godine ovaj broj iznosi 450, u šta nisu ukljucena putnicka vozila i moto skuteri, kojima kontrolori-poslovodje obilaze i kontrolišu izvršene poslove na terenu. ’’Gradska cistoca’’ je uz saradnju i podršku Skupštine grada, unapredila poslovanje u svim segmentima rada, obnovila i povecavala vozni park i mehanizaciju, smanjila broj zaposlenih i posebno dala veliki doprinos na polju edukacije stanovništva u odnosu na otpad i smece i uvela novine u svakodnevnom obavljanju poslova sakupljanja i deponovanja smeca, cišcenja i pranja i reciklaze, posebno i na strucnom usavršavanju i edukaciji samih zaposlenih u preduzecu.


Internet prezentacija firme Poseti Web Sajt Firme
Telefon 011/3294-901
Adresa Mije Kovacevica 4
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


5 + 5 =