Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Bioloski fakultet

fallback-no-image-12550
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Bioloski fakultet

Dvadeseti vek je svedok prevazilazenja u biologiji ranijeg okvira iste kao deskriptivne i kvantitativne nauke. Otkrica molekularnih mehanizama ujedinila su u savremenim istrazivackim naporima biohemiju, citologiju, genetiku, fiziologiju i ostale biološke discipline, te se dvadesetprvi vek oznacva kao vek biologije.
Dostignuca citavog niza razlicitih naucnih disciplina u okvirima biologije kao jedne kompleksne nauke, daju nov podsticaj u proucavanju funkcionalne raznolikosti izmedju pojedinih vrsta mikroorganizama, gljiva, biljaka i zivotina, a posebno coveka.

S tim u vezi Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu omogucava svojim nastavnicima i saradnicima, ali i studentima, uslove za bavljenje naucno-istrazivackim i nastavnim radom koje nema nijedna institucija kod nas, a to su od opremljenih mikroskopskih sala najsavremenijim mikroskopima za studente, istrazivackih centara kao što su Centar za primenu PCR i Centar za lasersku i konfokalnu mikroskopiju, pa do istrazivackih laboratorija opremljenih najsavremenijim laboratorijskim aparatima i istrazivackim mikroskopima koji pruzaju mogucnost sadašnjim strucnjacima za dalje usavršavanje i razvoj najrazlicitijih bioloških disciplina na Fakultetu, a studentima da se upoznaju sa najsavremenijim tekovinama nauke.

U tom pogledu posebno isticemo da Biološki fakultet saradjuje, kako u naucno-istrazivackom radu, tako i u izvodjenju nastave sa brojnim Institutima i srodnim Fakultetima.
Nabrojacemo samo neke:

  • Institut za biološka istrazivanja „Siniša Stankovic“ u Beogradu,
  • Institut za nuklearne nauke u Vinci,
  • Institut za molekularnu genetiku i  genetsko inzenjerstvo u Beogradu,
  • Biološki institut u Kotoru,
  • Institut za majku i dete u Beogradu,
  • Institut za kukuruz u Zemun polju,
  • Vojno-medicinska akademija u Beogradu,
  • Medicinski, Poljoprivredni, Veterinarski, Farmaceutski fakultet u Beogradu itd.

Sve receno, studentima Biološkog fakulteta u Beogradu omogucava kvalitetniju nastavu, ali i široko polje naucno-istrazivackog usavršavanja još od samog pocetka studija. Jednostavno receno, nastava u pomenutim institucijama, istrazivacki radovi studenata, izrada diplomskih radova, a potom izrada magistarskih teza i doktorskih disertacija svakodnevna su i uobicajena pojava za studente našeg fakulteta. Tu, objektivno postojecu prednost u toku studiranja, studentima biologije ne moze da pruzi bilo koji drugi univerzitetski centar u našoj zemlji. Pored toga, veoma veliki broj najboljih diplomiranih studenata nalazi nakon završetka studija zaposlenje u pomenutim institucijama baveci se onim zbog cega su fakultet i zeleli da upišu – naucnim istrazivanjima.

Neophodno je istaci i cinjenicu da je diploma Biološkog fakulteta u Beogradu priznata svuda u svetu. Vec decenijama brojni studenti Biološkog fakulteta nakon diplomiranja odlaze u inostranstvo i tamo bez ikakvih problema nostrifikuju svoje diplome nastavljajuci da se bave naucnim istrazivanjima u najpoznatijim naucnim centrima zapadne Evrope, Sjedinjenih Amrickih Drzava, Kanade, Australije, Novog Zelanda itd. To samo potvrdjuje izuzetno visok nivo obrazovanja koji se stice na Biološkom fakultetu, cime su našim diplomiranim studentima otvorena sva vrata u svetu. Time se Biološki fakultet posebno ponosi. S druge strane, naši diplomirani studenti koji su radeci u tim centrima vremenom stekli svetski zavidan naucni renome, predstavljaju sponu koja omogucuje i našim mladim naucnim radnicima odlazak na studijske boravke u te centre odakle se vracaju obogaceni najnovijim naucnim saznanjima koja prenose studentima podizuci nivo i kvalitet svakog od njih.

Obimna terenska nastava i istrazivacki radovi koji se odvijaju širom zemlje sastavni su deo programa velikog broja kurseva i pruzaju mogucnost studentima da se na najadekvatniji nacin i najneposrednije upoznaju sa metodama bioloških istrazivanja na terenu.

Biološki fakultet poseduje tri biblioteke sa brojnim knjigama i casopisima od kojih su neka izdanja izuzetne vrednosti i ima ih samo nekoliko primeraka u svetu.

Svoje kreativne istrazivacke sposobnosti studenti mogu da ispoljavaju i ukljucivanjem u rad Bioloških društava „Josif Pancic“ i „Endemit“ koje organizuju sami studenti, uz punu podršku nastavnika i saradnika Biološkog fakulteta.


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/635-627
Fax011/2638-500
AdresaStudentski trg 16
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


9 + 9 =