Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Decije Srce

fallback-no-image-4339
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Decije Srce

Humanitarna organizacija „Decje srce“ pomaze deci i mladima ometenim u razvoju kroz sprovodjenje integrativnih, psihosocijalnih i edukativnih programa kako sa njima tako i sa njihovim roditeljima i volonterima koji zele svojim radom da doprinesu njihovom kvalitetnijem zivotu. Osnovana je 9. marta, 2001. kao nevladina, neprofitna i nestranacka organizacija, registrovana od strane Saveznog Ministarstva pravde.

Misija organizacije „Decje srce“ je pruzanje profesionalne podrške osobama ometenim u razvoju, kao i njihovim porodicama, na teritoriji Srbije i Crne Gore. Naša vizija je eliminisanje predrasuda i integracija osoba ometenih u razvoju u društvo.

 

Problemi koje pokušavamo da rešimo

  • U našem društvu ne postoji evidencija o broju lica ometenih u razvoju ( po nekim nezvanicnim podacima u Srbiji ih ima oko 200 000, ovi podaci su dobijeni na osnovu evidencija koje su prikupljale nevladine organizacije i udruzenja roditelja koje pomazu ovim licima). Po podacima Vlade Republike Srbije iz 1991 broj dece sa razlicitim ometenostima iznosio je 147 000 od ukupno 3 000 000 dece.
  • Osobe ometene u razvoju se nalaze na margini društva, samo 10% njih dobije mogucnost da se ukljuci u neki oblik društveno organizovanog profesionalnog rada tj. Ustanove za smeštaj dece, vrtice ili se školuje po specijalno prilagodjenim programima, a samo 1% od ovog broja se zaposli u široj društvenoj zajednici
  • Vecina ove dece i omladine zbog neprilagodjenosti uslova zivota njihovom hendikepu, kao i ne mirenja roditelja sa cinjenicom da imaju dete sa hendikepom nalaze se u kucnom azilu, bez mogucnosti da se školuju , druze sa svojim vršnjacima ili socijalizuju. Porodice su po navici posmatrane kao pasivni primaoci usluga o cijem tipu odlucuju strucnjaci, a ne oni kao aktivni ucesnici u procesu donošenja odluka. Rezultat je, po pravilu, bila kasna detekcija poremecaja i propuštanje kljucnog perioda za rani tretman dece sa smetnjama u razvoju.

Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/244-03-46
Fax011/243-42-54
AdresaMacvanska A 6
OpštinaVracar
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


0 + 5 =