Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Demokratska Stranka

no-image-1403
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Demokratska Stranka

Demokratska stranka je danas najjaca politicka organizacija u Srbiji sa 125.500 clanova, 2 pokrajinska odbora, 23 okruznih odbora, 4 gradska odbora, 187 opštinskih odbora, Centrom resornih odbora, organizacijom mladih – Demokratskom omladinom i stranackom fondacijom „Ljubomir Davidovic“.
Dan Stranke je 3. februar, kada je 1990. obnovljen rad, a slava DS je curdjevdan.
Demokratska stranka je institucija srpskog društva. Naša stranka jedina na aktuelnoj politickoj sceni ima istoriju duzu od poslednjih petnaest godina. Od osnivanja 1919. bori se za moderno, razvijeno društvo evropskih vrednosti koje ce Srbiju i formalno svrstati u porodicu evropskih naroda.

Demokratska stranka se jedina na izborima posle Drugog svetskog rata suprotstavila Titovom rezimu zbog cega su njeni clanovi robijali. Kada je 1990. obnovljen rad Stranke, bila je to prva registrovana politicka organizacija suprotstavljena Miloševicevom pogubnom rezimu. Prvi predsednik obnovljene stranke bio je dr Dragoljub Micunovic. Odlucno se Demokratska stranka zajedno sa demokratski orijentisanim prijateljima borila za pobedu nad Miloševicem i uspostavljanje osnovnih principa demokratije.

U isto vreme razvijane su, uvek potpuno otvoreno za javnost, unutarstranacka demokratija i infrastruktura po uzoru na moderne svetske stranke što je iznedrilo dr Zorana cindjica za novog predsednika Demokratske stranke. Najbolji srpski politicar ubrzao je razvoj stranke, ujedinio sav demokratski potencijal Srbije i ostvario cilj. Miloševic je pobedjen i otvoren je put za demokratiju.

Demokratska stranka, kroz Vladu koju je vodio dr Zoran cindjic, došla je u priliku da sa gradjanima Srbije uspostavlja vrednosti za koje se zalagala. Svoju drzavotvornost dokazala je stavljanjem svih stranackih potencijala u sluzbu drzave. Prakticno je radila na stalnom razvoju društva insistirajuci na socijalnoj pravdi i ljudskim i manjinskim pravima. Svet je poceo da poštuje Srbiju. Sve je zaustavljeno ubistvom dr Zorana cindjica. Demokratska stranka izgubila je najbolje što je imala, stegla srce, isplakala se i nastavila da se bori za moderno, razvijeno, pravedno društvo, za evropski put Srbije, za bolji zivot njenih gradjana. Pored toga Demokratska stranka je jedina u takozvanom istocnom bloku koja je vodila prvu reformsku Vladu, a nije nestala sa politicke scene.

Demokratska stranka je jedina stranka u Srbiji koja je promenila odluku svog Predsedništva i za nosioca liste na parlamentarnim izborima 2003. godine koji su bili presudni za buducnost stranke, izabrala Borisa Tadica. Ugled stranke u birackom telu raste. Nekoliko meseci kasnije Borisa Tadica gradjani biraju za Predsednika Srbije.Time je put ka evropskoj integraciji Srbije osiguran.

Ubrzo potom Demokratska stranka na lokalnim izborima osvaja najviše odbornickih mesta u Srbiji i dobija najviše predsednika opština. Niko više ne dovodi u sumnju znacaj Demokratske stranke. Politicki suparnici usvajanjem modernih politickih tehnika koje je baš Demokratska stranka uglavnom uvela na politicku scenu, a i direktno, priznaju da Demokratska stranka ima strucne, sposobne i odgovorne ljude spremne da rade u interesu gradjana Srbije.

Svi dosadašnji rezultati i društvena regresija na delu obavezuju Demokratsku stranku da se izbori za vanredne parlamentarne izbore posle kojih ce zauzeti vodecu ulogu u jakoj demokratskoj Vladi Srbije koja ce ubrzati put u Evropu i gradjanima Srbije obezbediti bolji zivot.


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/344-3-003
Fax011/2444-864
AdresaKrunska 69
OpštinaVracar
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 + 3 =