Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Divčibare

 • Divcibare-Calacki-Potok
 • Divcibare-FB
 • Divcibare-Nova
 • Divcibare_Kraljev_Sto
 • Divcibare_Ljuti_Krs
 • Divcibare_Tometino_Polje
 • Golubac_Divcibare
 • divcibare-kuce-smestaj-na-divcibarama
 • divcibare-privatni-smestaj
 • divcibare-turizam
 • divcibare-vikendice
 • divcibare-vodopad-skakalo
 • pesacke-staze-divcibare
 • privatni-smestaj-divcibare
 • seoska-domacinstva-divcibare
 • seoski-turizam-divcibare
 • vajati-divcibare-vajati-na-divcibarama
 • vodopad-skakalo-divcibare
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Divčibare

Divčibare, planina Divčibare, Srbija – Smeštaj na Divčibarama planina u Srbiji nudi mnoštvo mogućnosti za odmor i rekreaciju. Najposećeniji turistički objekti za smeštaj su hoteli na Divčibarama a sobe i apartmane za izdavanje nudi privatni smeštaj na Divčibarama.

Zapadna Srbija je područije bogato mnogim prirodnim lepotama i bogatstvima koja postaju priznata i poznata svuda u okruženju. Poslednjih godina na ovom područiju razvijena su mnoga turistička staništa, koja se danas promovišu kao neke od najvažnijih turističkih atrakcija u Srbiji, pri čemu turizam postaje sve razvijenija grana u ovoj oblasti. Jedna od oblasti koja dobija epitet prave svetske turističke destinacije jeste i planinsko naselje Divčibare, koje iz godine u godinu privlači sve veću pažnju posetilaca, kako iz same Srbije, tako i iz zemalja u regionu. Divčibare sa svojim specifičnim odlikama, prirodnim lepotama i mnogim kulturno-istorijskim znamenitostima izdvaja se iz okoline i čini da ovaj valjevski kraj postaje sve posećeniji i privlačniji turistima.

Mnogi ističu da je Divčibare turistička destinacija za sve. Posebno je krcato tokom zimske sezone, jer poslednjih godina veliki broj ski staza je preuređen i doteran da svi ljubitelji skijanja mogu da uživaju do mile volje. Zime su na Divčibarama čarobne, jer je toliko divnih mesta na ovom prostoru na kojima možete uživati u snežnim čarolijama, da prosto nećete moći da se odlučite koju pre da posetite. Kada sneg padne na Divčibare, tada ovaj kraj dobije jedno potpuno drugačije ruho, koje daje potpuno magičan izgled ovoj visoravni na Maljenu. Kada je u pitanju smeštaj Divčibare je tokom zimske sezone uglavnom unapred rasprodato, jer svi žele da dožive zimu na Divčibarama. Ski opremu ne morate nositi sa sobom, niti kupovati ukoliko je nemate, jer na Divčibarama postoji više mesta na kojima opremu možete iznajmiti veoma povoljno i potpuno uživati na snegu. Pored toga, ukoliko niste baš vešt skijaš ili možda nikada do sada niste stali na skije, možete na Divčibarama naći škole skijanja koje će učiniti da za kratak vremenski period postanete pravi profesionalci u skijanju, na ovim divnim padinama Divčibara.

Za sve koje zanimaju apartmani Divčibare nudi mogućnost odabira velikog broja apartmana, apartmanski smeštaj na Divčibarama spada u najtraženije vidove privatnog smeštaja.

Zbog svoj specifičnog položaja i reljefa, Divčibare ima izuzetnu klimu koja pogoduje svima, koji dolaze u ove krajeve. Blaga klima jeste jedan od razloga zbog koga je ovaj kraj poznat po raznovrsnim biljnim i životinjskim vrstama, koje Divčibare krase i čine drugačijim mestom od svih ostalih u okruženju. Mnoge šume raznolikih vrsta čine da Divčibare odiše svežim vazduhom, a za sve one koji žele da uživaju u šetnjama i pravoj prirodi, obilazak mnogih šuma na Divčibarama može biti prava zanimacija.

Za veliki broj turista koji dolaze na Divčibare privatni smeštaj je ono što ih zanima prilikom boravka na planini Divčibare. Ponuda je

Uživanje u prirodi Divčibara posebno je interesantno tokom letnje sezone, kada je takođe poslednjih godina zabeležena značajna posećenost turista, koji ovde pronalaze sve ono što im je potrebno za idealan odmor. Poseban akcenat je poslednjih godina stavljen na mnogobrojne sportske aktivnosti koje se obavljaju na Divčibarama, u zavisnosti od želja turista i posetilaca. Potpuno su svi sportski tereni uređeni i prilagođeni korišćenju od strane svih ljubitelja košarke, fudbala, tenisa i mnogih drugih sportova, kojima se možete baviti dok ste na Divčibarama. Svi ljubitelji aktivnog odmora ovde mogu da pronađu i udruženja planinara, da krenu u istraživanje svih vrhova Maljena, mogu da šetaju stazama za pešačenje, kako bi obišli sve krajeve Divčibara i upoznali ovaj planinski kraj.

Tokom letnje sezone na Divčibarama mogu se posetiti mnogobrojni spomenici, kojih zaista ima mnogo u okruženju i koje zaista vredi videti, jer pokazuju koliko je nekada ovaj kraj bio poznat i naseljen, koliko je značio mnogim istorijskim događajima i dešavanjima, i koliko je tragova ostavila viševekovna istorija, koja je zaista bila važna za valjevski kraj, i Srbiju uopšte. Svejedno da li ste ljubitelj manastira ili crkvi, kao religijskih simbola, da li volite spomenike poznatim vojskovođama iz srpske istorije, da li ste ipak ljubitelj prirodnih spomenika, kao što su vodopadi, pećine i mnoge druge atrakcije, sigurno je da ćete posetom Divčibarama biti i više nego zadovoljni jer na ovako malom prostoru možete videti i posetiti toliko toga, što vam može ostati u lepom sećanju dugo.

Divčibare – poznat valjevski kraj po mnogo čemu, danas privlači posetioce iz svih krajeva regiona, koji se uvek vraćaju da obiđu još jedan deo Divčibara, još jedan kraj koji nisu do sada, jer je zaista ovaj deo zapadne Srbije toliko bogat mnogim znamenitostima, da je i nekoliko odmora malo da ih sve posetite i zapamtite. Svaki trenutak na Divčibarama može biti ispunjen lepim, zanimljivim dešavanjima, zato je važno da pre nego što dođete na odmor u ovaj kraj, lepo isplanirate šta je to što želite da posetite i vidite dok ovde boravite. Uživaćete u svim divnim pejzažima, u gostoljubivosti meštana i pravim, srpskim specijalitetima koji se u ovim krajevima spremaju na jedan poseban način, da donesu tradicionalni duh ovom novom vremenu. Divčibare vas očekuje, da napravite najdivnije uspomene i da budete svedoci lepote jednog turističkog centra Srbije.

Društvene mreže i spoljne veze

Banja Vrujci Divčibare

Divcibare Facebook

Divcibare Google mapa

Divcibare Youtube

Divcibare Linkedin

Divcibare Pinterest

Divcibare Banja Vrujci

Banja Vrujci Divcibare

Divčibare Banja Vrujci razdaljina

Divčibare promo video

Mapa Divčibara


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon065/2904-964
e-mailsmestaj@divcibare.org.rs
AdresaDivcibare BB
OpštinaCukarica
DržavaSerbia
OkrugKolubarski okrug
rastojanje: 87 Kilometara
AdresaUnnamed Road, Divčibare 253505, Serbia
Kategorija, , , , , , , , , ,
Ključne Reči            
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


9 + 0 =