Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Gradski zavod za javno zdravlje

fallback-no-image-13284
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga

692 Pregleda

0 Komentara

Odštampaj ovu stranu

Dodaj u omiljene

Gradski zavod za javno zdravlje

Gradski zavod za javno zdravlje, Beograd, je preventivna zdravstvena ustanova koja je u svojoj istoriji u više navrata menjala ime, osnivaca, pravno-formalni status i organizacionu strukturu. Istovremeno, od osnivanja Gradski zavod belezi uzlazni trend razvoja, koji je rezultirao usloznjavanjem i povecanjem obima rada, kadrovskim jacanjem, opremanjem, uvodenjem novih laboratorijskih i drugih metoda i standarda kvaliteta. Pri tome nisu zanemareni uslovi rada i standard radnika.

Zahvaljujuci dobro vodenoj razvojnoj politici poslednjih nekoliko decenija, velikom angazovanju zaposlenih i posvecenosti poslu i kuci kojoj pripadaju, Gradski zavod je prerastao u vodecu Instituciju u vecini oblasti kojima se bavi. Direkri Gradskog zavoda imali su obavezu i tezak zadatak da odrze stalan napredak ustanove, koji je olakšan cinjenicom da je Gradski zavod uvek posedovao znacajne razvojne potencijale.

Vizija razvoja Gradskog zavoda definisana je dugorocnim ciljevima, kojima je obuhvacen period veci od 10 godina, a koji se baziraju na potencijalima, uslovima razvoja u predhodnom periodu i sadašnjem stanju Gradskog zavoda.

Svaka vizija, medutim, bez obzira na svoj prospektivni karakter i intenciju da probije prostor i vreme za koje se radi, ima brojna ogranicenja koja se u domenu javnog zdravlja najviše ogledaju u sledecem: nizak nivo društveno-ekonomskog razvoja, ogranicavajuca poreska politika kada je deo usluga Zavoda u pitanju, stanje u zdravstvu u celini, pozicija zdravstvenog osiguranja, nepostojanje odgovarajucih strateških dokumenata i zakona (npr. Zakona o javnom zdravlju), nerazvijena javno-zdravstvena svest na lokalnom nivou i nepostojanje konsenzusa oko kljucnih pitanja, posebno izvora finansiranja. Vizija inace mora da sadrzi elemente koji se mogu realizovati (izvesti), što u najcešce nije lako, s obzirom na promenljiv karakter okruzenja i uslova u kojima radimo.


Internet prezentacija firme Poseti Web Sajt Firme
Telefon 011/2078-600
Fax 011/2078-663
Adresa Bul. despota Stefana 54a
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 + 4 =