Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Guarnerius

fallback-no-image-4255
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Guarnerius

Guarnerius, Centar lepih umetnosti osnovao je maestro Jovan Kolundzija. To je najatraktivniji kamerni prostor u Beogradu. Otvoren je oktobra meseca 2001. godine kao privatna nedobitna institucija.

Nalazi se u neposrednoj blizini boemske cetvrti Skadarlija u zdanju, nekadašnjoj zaduzbini Dimitrija Milojevica, industrijalca „Domu ratnih invalida i sirocadi“. Lepota ovog zdanja jedva se naslucivala, buduci da se nalazila u stanju potpunog propadanja. Zahvaljujuci entuzijazmu i ogromnim trudom Jovana Kolundzije, delo ruskih arhitekata Vasiljeva i Kozinskog iz 1924. godine je restaurirano i dobilo svoj nekadašnji sjaj, lepotu i otmenost.

Ova kuca kulture nosi naziv po cuvenom graditelju violina iz Kremone. Na Guarneriusovoj violini sagradjenoj 1754. godine svira maestro Jovan Kolundzija, naš cuveni violinista i osnivac Centra. O njegovim izuzetnim kvalitetima najbolje govore brojne turneje, preko cetiri hiljade koncerata širom sveta, medjunarodne nagrade i priznanja. Familija Guarnieri ustupila nam je pravo na korišcenje porodicnog grba, koji postaje naš zaštitni znak.


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/334-5237
Fax011/334-6807
AdresaDzordza Vasingtona 12
OpštinaStari grad
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


1 + 5 =