Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Liberali Srbije

fallback-no-image-13053
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Liberali Srbije

Liberali Srbije (Nova demokratija) je jedna od prvih politickih partija osnovanih u Srbiji po uvodjenju politickog pluralizma. Nastala je od dela bivše omladinske organizacije, koja nije htela da bude podmladak Socijalisticke partije, vec je osnovao nezavisnu partiju pod nazivom Socijaldemokratski savez mladih Srbije. Njihovim ujedinjenjem sa nekoliko gradskih pokreta, bez ideološke orijentacije (najveci nastao u Valjevu, krajem 80-ih, sa ciljem da podize kvalitet zivljenja pod geslom: ideologije dolaze i prolaze, ostaju ljudi, gradovi i njihovi zivotni problemi), nastala je 10. jula 1990. godine Nova demokratija.

Program Liberala Srbije zasniva se na liberalnim idejama u ekonomiji, i socijaldemokratskim idejama u socijalnoj oblasti.
Ekološki aspekt je trece obelezje njenog programa a cilj je ostvarenje „drzave blagostanja“ za vecinu njenih stanovnika. Liberali Srbije su politicka partija politickog centra.

Osnovna politicka ideja Liberala Srbije je Ujedinjenje Evrope.
Mesto Srbije jeste u Evropskoj uniji i Evropi shvacenoj na nov nacin. To su realni nacionalni i drzavni interesi srpskog naroda i svih gradjana Srbije.


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/3283-614
Fax011/2635-548
AdresaRajiceva 22
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 + 8 =