Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Nova Srbija

fallback-no-image-13054
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga

633 Pregleda

0 Komentara

Odštampaj ovu stranu

Dodaj u omiljene

Nova Srbija

Nova Srbija je osnovana 1998. godine u Cacku. Na prvoj osnivackoj skupštini gospodin Velimir Ilic jednoglasno je izabran za predsednika stranke. Stozer stranke bio je Cacak, jedan od prvih slobodnih gradova u Srbiji. Nova Srbija je u pocetku bila mala stranka, gotovo lokalnog karaktera, no vesti o uspesima prvog opozicionog gradonacelnika Cacka – Velimira Ilica i njegovog tima ubrzo su našle put do ljudi zeljnih slobode širom Srbije.
Nova Srbija je jedan od osnivaca Saveza za promene, kao i koalicije DOS – jedine snage koja je uspela da obori rezim Slobodana Miloševica.

G-din Velimir Ilic je 1996. godine izabran za predsednika SO Cacak, a u isto vreme Cacak je postao jedna od prvih opozicionih opština u Srbiji.
Uloga gospodina Velimira Ilica u demokratskim promenama od 5.oktobra 2000. dobro je poznata širom sveta. Na prvim, pravim demokratskim izborima 2000. godine Nova Srbija je ušla u oba parlamenta, i to sa 8 narodnih poslanika u Narodnu skupštinu Republike Srbije i 3 u Savezni parlament. Takodje, Nova Srbija je uzela i vazno ucešce u lokalnoj vlasti, a g-din Velimir Ilic je ponovo izabran za predsednika SO Cacak.

Na parlamentarnim izborima odrzanim 2003. godine Nova Srbija je osvojila 9 poslanickih mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije i 3 u parlamentu Drzavne zajednice SCG, dok je predsednik Nove Srbije, gospodin Velimir Ilic, postao ministar za kapitalne investicije u Vladi Republike Srbije. Na lokalnim izborima, odrzanim 19. septembra 2004. godine, Nova Srbija je prvi put samostalno nastupila i osvojila znacajne rezultate, osvojivši gradonacelnicka mesta u preko 10 opština, dok je u vecini opština uzela znacajno ucešce u vlasti.
Na parlamentarnim izborima odrzanim 21.01.2007. godine koalicija DSS-NS osvaja 47 poslanickih mandata od cega 14 pripada poslanicima naše stranke. Predsednik Nove Srbije, g-din Velimir Ilic, nastavlja svoj rad u Vladi Republike Srbije kao ministar za infrastrukturu.
Nova Srbija je moderna, nacionalna, narodna i monarhisticka stranka koja se zalaze za pravnu, pravednu, decentralizovanu drzavu, razvijene gradove, bogata sela i bogatog pojedinca.
Nova Srbija ide u korak s vremenom, da bi Srbij


Internet prezentacija firme Poseti Web Sajt Firme
Telefon 011/328-47-66
Fax 011/263-17-48
Adresa Obilicev venac 4/I
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 + 6 =