Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

OS Mladenovac

fallback-no-image-13048
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
OS Mladenovac

Mladenovcu

Površina opštine – 33.904 ha 71 ar 44 m2
Broj stanovnika – 56.389
Mesne zajednice – Ukupno 24 (5 gradskih, 4 prigradske i 15 seoskih mesnih zajednica)

Teritorija opštine Mladenovac, jedne od sedamnaest gradskih opština u gradu Beogradu, nalazi se u severnom delu niske Šumadije, na nadmorskoj visini od 113 do 518 m i obuhvata veci deo sliva recice Veliki Lug, leve pritoke Kubršnice, sa perifernim planinskim podrucjem Kosmaja na zapadu.
Opština Mladenovac je okruzena teritorijama opština Sopot i Grocka sa severne i severozapadne strane, Smederevo i Smederevska Palanka sa istocne i jugoistocne strane i Topola i Arandjelovac sa juzne i jugozapadne strane. Podrucje opštine ima karakteristike umereno-kontinentalne klime, sa prosecnom godišnjom temperaturom od 10,7 C i sa prosekom padavina od 649 mm.
Grad Mladenovac, koji se nalazi u centralnom delu opštine, na 138 m nadmorske visine, kao i celokupna opština, ima povoljan geografski polozaj. Kroz opštinu i grad prolazi moravsko-vardarsko-nišavska zeleznicka pruga, Beograd-Niš-Sofija, što omogucava izvanredne zeleznicke komunikacije. Kroz teriroriju opštine prolazi i autoput Beograd-Niš, od koga se u Malom Pozarevcu odvaja magistralni put za Mladenovac, tako da grad ima kratku vezu sa ovom najvaznijom saobracajnicom. U Mladenovcu se od magistralnog puta za Kragujevac odvajaju regionalni putevi za Smederevo i Smederevsku Palanku, tako da je opština odlicno povezana sa okolnim gradovima. Grad ima vezu i sa Beogradom i to autoputem (54 km) i preko Ralje i Avale (56 km). Blizina Beograda opštini Mladenovac pruza izvanredna geografske prednosti u odnosu na druge gradove.


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/8231-866
AdresaJanka Katica 6
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


1 + 6 =