Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Predsednik Republike Srbije

fallback-no-image-1394
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Predsednik Republike Srbije

Boris Tadic
Predsednik Republike Srbije

Rodjen je 15. januara 1958. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Beogradu, gde je i diplomirao na Filozofskom fakultetu. Diplomirao je u oblasti socijalne psihologije, na Katedri za klinicku psihologiju.

Radio je kao novinar, klinicki psiholog, profesor psihologije i istrazivac u naucnim projektima na Institutu za psihologiju. Ucestvovao u opozicionom radu tokom studija, zbog cega je bio hapšen.

Clan je Demokratske stranke od 1990. godine. Obavljao je funkcije sekretara Glavnog odbora i potpredsednika Izvršnog odbora DS. Bio je poslanik Narodne skupštine Republike Srbije i clan njenog Veca za nauku i tehnologiju. Na Skupštini Stranke, odrzanoj 27. februara 2000. godine, izabran je za potpredsednika.

Bio je direktor Centra za razvoj demokratije i politicke veštine i poslednjih godina je radio na uspostavljanju regionalnog sistema politicke edukacije u Srbiji, Republici Srpskoj, Makedoniji i Bugarskoj, kao i u samoj Demokratskoj stranci. Od 2003. godine bio je predavac politike i advertajzinga na specijalistickim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.

U prvoj demokratskoj vladi Savezne Republike Jugoslavije, 2000. godine, bio je ministar telekomunikacija. Od 2001. bio je savezni poslanik Demokratske stranke u Vecu gradjana i potpredsednik Skupštine SRJ. U tom mandatu obavljao je i funkciju predsednika Odbora za kontrolu sluzbi bezbednosti. U sazivu prve Skupštine Drzavne zajednice SCG obavljao je funkciju šefa Poslanickog kluba DOS-a.

Ponovo je izabran za potpredsednika Demokratske stranke 5. oktobra 2001. na X skupštini DS.

Od 17. marta 2003. bio je ministar odbrane Srbije i Crne Gore. Na parlamentarnim izborima odrzanim u decembru 2003. godine bio je nosilac liste Demokratske stranke „DS – Boris Tadic“. Od februara 2004. šef je Poslanickog kluba Demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Za predsednika Demokratske stranke izabran je na XI skupštini DS, odrzanoj 22. februara 2004.

Stupio je na funkciju predsednika Republike Srbije 11. jula 2004.

Na mesto predsednika Republike Srbije izabran je ponovo 3. februara 2008, a svecanom zakletvom pred poslanicima Narodne skupštine na duznost je stupio 15. februara 2008.

Govori engleski i francuski jezik.

Ozenjen je, otac dve devojcice.


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/322-8408
AdresaAndricev venac 1
OpštinaStari grad
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 + 3 =