Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Radio Index

fallback-no-image-4455
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Radio Index

Studentski radio program „Index 202“ poceo je kao jednosatna dnevna emisija na stanici „Beograd 202“ 1. oktobra 1971. godine. Prvi urednik bio je Rajko Pavicevic. Mnoga danas poznata imena srpskog novinarstva, knjizevnosti i umetnosti prošla su kroz redakciju „Indexa 202“, kao saradnici, redaktori ili urednici. Uz tadašnju progresivnu beogradsku omladinsku štampu, „Index 202“ je bio glavna škola modernog i nezavisnog novinarstva.

Krajem sedamdesetih godina pocelo se sa emitovanjem kratkih radijskih dramskih formi, pretece onoga što ce kasnije postati „Indexovo radio pozorište“. Teme su bile vezane iskljucivo za studentski zivot, a prvi glumci su bili Vesna Pecanac, Zorica šumadinac, Ljiljana šljapic, Marko Nikolic i Miodrag Andric (Ljuba Moljac). Nešto kasnije nastala je i emisija VRT (skracenica od „Vecernji radio teatar“) koja je, u stvari, predstavljala javno izvodjenje u Studentskom gradu, koje je emitovano u okviru „Indexa 202“.

Od 1978. „Indexovo radio pozorište“ emituje se kao jednosatna radio komedija, a pravili su ga sami clanovi redakcije „Indexa 202“. Kasnije im se prikljucuju Ljuba Ninkovic, Nenad Radulovic (Neša Leptir), Dragana Markovic, Slobodan Bicanin – Bicko i Branislav Petruševic – Petruci. Urednik „Indexovog radio pozorišta“ i najzastupljeniji autor, u to doba, bio je Dragomir Bulic, a jedan od bitnijih autora i glumaca – Zvonimir šimunec. Iz tog vremena ostala je zapamcena emisija „Dzumburike“, kao i performans Neše Leptira „Storija o Baba Višnji“. Tada su kroz redakciju „Indexa 202“ prošli mnogi, danas poznati novinari, poput Branke Krilovic, Snezane Bogavac i Aleksandra Crkvenjakova, dok su urednici bili Rade Radovanovic i Nenad šebek.


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/3283-806
Fax011/3283-562
AdresaUzun Mirkova 3/II
OpštinaStari grad
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


1 + 5 =