Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Soko Inzinjering

fallback-no-image-6042
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Soko Inzinjering

Preduzece Soko inzinjering formirano je 1992. godine kao deo preduzeca Soko iz Mostara.

Soko iz Mostara je bio proizvodna holding kompanija sa mnogo razlicitih fabrika i sa mnoštvom tehnickog kadra koji je saradjivao sa mnogim naucnim institucijama (Mašinski fakultet u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Mostaru… Vojno – tehnicki institut u Beogradu…), i koji je kroz praksu izgradjivao nova znanja.

Jaka tehnicka, ekonomska i menadzerska baza dovela je do formiranja razlicitih preduzeca sa razlicitim proizvodnim programima. Jedno od najznacajnijih bilo je Preduzece za proizvodnju rashladne i klima tehnike.

Ovakav veliki sistem imao je predstavništva i tehnicke biroe širom bivše Jugoslavije i u inostranstvu.

Jedno od najznacajnijih predstavništava sa eksternim tehnickim biroom bilo je u Beogradu.

1992. godine tehnicki i ekonomski kadar koji je egzistirao u Beogradu formirao je samostalnu firmu za proizvodnju rashladne i klima opreme pod nazivom Soko inzinjering. Firma je prakticno krenula sa desetak zaposlenih i na temelju svog znanja, iskustva i poslovnih poznanstava, pocelo je da radi preduzece ciji rad se temeljio na tradiciji rada maticne firme Soko iz Mostara, ali prilagodjeno novim ekonomskim uslovima i novim tehnickim dostignucima.

Osnovna delatnost novog beogradskog preduzeca Soko inzinjering je iz oblasti rashladne i klima tehnike gde je akcenat dat na proizvodnju sopstvene opreme. Vec posle godinu dana rada, preduzece Soko inzinjering iz Beograda, uspelo je da proizvede sopstvene klima uredjaje na bazi sopstvene konstrukcije i tehnologije.

Danas su to klima uredjaji za velike javne prostore kao što su supermarketi, sportske dvorane, bioskopi, kongresne i slicne dvorane, tehnološki prostori kao što su racunski centri, telekomunikacione sale, prizvodni pogoni, fabrike lekova, fabrike hrane, poslovne zgrade, banke… Pored klima uredjaja razvijen je deo za tehnološka hladjenja, komercijalna hladjenja za supermarkete, hladnjace…

Takodje, od septembra 2006. godine, Soko inzinjering je poceo sa proizvodnjom nove kategorije proizvoda – spiro kanala, koji svoju primenu nalze upravo u oblasti klimatizacije.

Firma danas ima oko 150 zaposlenih sa sopstvenim brojnim inzenjerskim kadrom. Rad firme je podeljen na proizvodnju koja ima sopstveni razvoj i konstrukciju, inzinjering koji ima deo za projektovanje, pripremu, vodjenje montaze i ekonomski sektor. Od septembra 2005. godine, proizvodnja se odvija u novoizgradjenoj fabrici od 3000 m², koja se nalazi u Krnješevcima, nedaleko od Beograda.


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/313-0590
Fax011/313-0561
AdresaBul. Arsenija carnojevica 125
OpštinaNovi beograd
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


9 + 8 =