Banja Vrujci
Da li je ovo listing vaše firme? Kliknite ovde da verifikujete vaš listing.

Dadov

no-image-1422
Kontaktiraj Autora
Statistika Listinga
Dadov

Akademska scena DADOV-a ima za cilj da nadoknadi prazninu u beogradskom pozorišnom zivotu, buduci da duzi period nije opstalo nijedno pozorište namenjeno publici koja je prerasla decija pozorišta, a koja još uvek retko i sa rezervom posecuje programe velikih pozorišnih kuca.
Igrajuci, dakle, za srednjoškolsku publiku, DADOV pre svega, pruza prvu profesionalnu šansu studentima Fakulteta dramskih umetnosti (rezija, gluma, dramaturgija) i Fakulteta primenjenih umetnosti (scenografija, kostim). Deo našeg ansambla cine srednjoškolci koji se školuju u našem dramskom studiju, koji ima tradiciju dugu 45 godina, a predavaci su renomirani dramski umetnici i profesori na FDU.
Istovremeno, pokušavamo da pod svoje okrilje vratimo i znacajan broj svojih bivših clanova danas istaknutih profesionalaca i perjanica beogradskog pozorišnog zivota. Izraslo na dragocenom i nesluceno razudjenom iskustvu amaterskog kulturno-umetnickog stvaralaštva, Pozorište DADOV i dalje zauzima znacajno mesto na kulturnoj mapi Beograda. Bezeci od elitisticke kulture u skromnim materijalnim uslovima, sa skromnom cenom karte, uz podršku Sekretarijata za kulturu Beograda od veceri do veceri smenjuju se predstave sa mladima koji jesu ili ce biti poznati, studentima glume, diplomiranim glumcima, koje verna publika poštuje i voli.
U okruzenju DADOV-a nalazi se osam velikih profesionalnih pozorišta sa velikim ansamblima i pratecom tehnickom podrškom. Ali, sigurni smo da Beograd moze imati i ovakvu scenu koja ispunjava prazninu u repertoaru beogradskih pozorišta.
Tokom 45 godina postojanja, ovo pozorište bezobrazno svesno neguje profesionalni omladinski teatar smešten u samom centru grada.


Internet prezentacija firmePoseti Web Sajt Firme
Telefon011/324-36-43
Fax011/3234-886
AdresaDesanke Maksimovic 6/1
OpštinaVracar
Kategorija
Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 + 4 =